Avantaje

Zona Liberă Curtici Arad oferă:

  1. poziţie strategică în vestul României, la graniţa cu Ungaria;
  2. teren de tip greenfield pentru orice tipuri de investiţii;
  3. avantaje economice şi fiscale pentru dezvoltarea unei afaceri;
  4. consultanţă economică, juridică şi tehnică acordată investitorilor;
  5. eficienţă şi profesionalism în relaţiile cu operatorii din Zona Liberă.


1. Poziţionare geografică strategică

Zona Liberă Curtici Arad este singura zonă liberă amplasată în partea de vest a ţării, pe un coridor rutier pan-european, în apropierea a patru puncte vamale.
Se întinde pe o suprafaţă de 84 de hectare şi este împărţită în două platforme:

  • Platforma Curtici, amplasată în vecinătatea oraşului Curtici, (cel mai important nod de cale ferată care asigură tranzitarea Est-Vest pe magistrala Paris – Istanbul), la o distanţă de 15 km de municipiul Arad.
  • Platforma Aeroport, amplasată în vecinătatea Aeroportului Internaţional Arad şi a Terminalului Cargo.


2. Infrastructură dezvoltată

Zona Liberă Curtici Arad oferă utilizatorilor ei o infrastructură dezvoltată formată din: reţea de apă potabilă, reţea de energie electrică, canalizare pluvială, canalizare menajeră, reţea de telecomunicaţii, acces internet, iluminat exterior, drumuri de incintă, drumuri pentru camioane, acces la drumurile naţionale. În plus, Aeroportul Internaţional Arad, în vecinătatea căruia se află platforma Aeroport a Zonei Libere, pune la dispoziţia utilizatorilor Zonei un terminal Cargo ultramodern, cu platformă de deservire şi parcare auto, pentru trafic greu, precum şi acces la platforma de deservire avioane de marfă.

3. Amplasament favorabil

Amplasamentul favorabil al Zonei Libere Curtici Arad asigură accesul rapid şi imediat la aproape toate căile de comunicaţie existente:

Feroviară

feroviar

Oraşul Curtici este cel mai important nod de cale ferată, care asigură legătura dintre Est şi Vest. Arad este legat de Curtici printr-o cale ferată dublă şi electrificată.


Rutieră

rutier

Legătura dintre Arad şi Zona Liberă Curtici Arad poate fi făcută utilizând drumul judeţean rapid şi eficient şi care asigură un acces uşor la două drumuri transeuropene ce leagă România de Europa de Vest.


Aeriană

aerian

Zona Liberă Curtici Arad include şi transport aerian, datorită existenţei Aeroportului Internaţional în municipiul Arad. Aeroportul este dotat cu o pistă de decolare şi aterizare din beton, lungă de 2.000 m şi lată de 45 m, cu o capacitate portantă cu roată izolată de 27 de tone.

Acest lucru permite efectuarea unui transport modern şi sigur, atât pentru pasageri, cât şi pentru mărfuri. S.C. Aeroport S.A. Arad a finalizat un terminal Cargo ultramodern, cu platformă de deservire şi parcare auto, pentru trafic greu, precum şi acces la platforma de deservire avioane de marfă, investiţie finanţată prin programul PHARE.