{-- not something to be proud of :) --}

Zona Liberă Curtici Arad

Zona Liberă Curtici Arad a fost înfiinţată prin Hotărârea Guvernului României nr.449 din 08.06.1999 şi se întinde pe o suprafaţă de 90 ha. Este formată din două platforme, o platformă amplasată în vecinătatea oraşului Curtici, între linia de cale ferată care asigură ieşirea spre Ungaria şi drumul judeţean 792C Curtici – Dorobanţi, iar cealaltă platformă este situată în partea de vest a municipiului Arad – adiacent căii de rulare a Aeroportului Internaţional Arad.

În comparaţie cu alte zone libere din România, Zona Liberă Curtici Arad este singura zonă liberă amplasată în vestul României, pe un coridor european, în apropierea a patru centre vamale.

Poziţia geografică avantajoasă împreună cu amplasarea pe un coridor rutier european şi faptul că Zona Liberă poate fi accesată prin intermediul a trei căi de acces conferă acesteia individualitate între celelalte zone libere din ţară.

Încă de la înfiinţare, imaginea Zonei Libere a fost intens promovată astfel încât s-a reuşit atragerea unor importanţi investitori care şi-au dezvoltat afacerile pe acest teritoriu. Datorită bunelor condiţii de desfăşurare a activităţilor, în Zona Liberă activează atât companii producătoare de talie internaţională din industria automobilelor, industria textilelor, industria maselor plastice, transport şi logistică, precum şi societăţi comerciale române având ca obiect de activitate comercializarea mărfurilor în regim duty-free.

În cazul în care sunteţi interesaţi de posibilitatea extinderii activităţii dumneavoastră înspre pieţele europene, Zona Liberă Curtici Arad reprezintă o posibilitate de creştere a volumului tranzacţiilor dumneavoastră comerciale:

 • Zona Liberă este concepută ca un perimetru în care bunurile non-europene sunt considerate ca fiind în afara teritoriului vamal al Uniunii Europene;
 • datoriile vamale sunt plătite doar în momentul în care bunurile sunt puse în liberă circulaţie;
 • staţionarea bunurilor în Zona Liberă este nelimitată în timp;
 • pentru bunurile care ulterior sunt exportate în afara spaţiului Uniunii Europene nu se plătesc taxe.

Prin urmare, puteţi depozita mărfuri în Zona Liberă fără să plătiţi nici un fel de taxe până în momentul în care bunurile sunt scoase din Zona Liberă şi doar pentru cantitatea de mărfuri pe care v-aţi hotărât s-o comercializaţi în interiorul Uniunii Europene.

Dacă aceste mărfuri sunt exportate spre o altă destinaţie, nu se percep nici un fel de taxe, astfel că dumneavoastră nu trebuie să blocaţi sume de bani.
Prin profesionalismul echipei manageriale şi creativitatea angajaţilor, prin eficienţă şi calitate a serviciilor, Administraţia Zonei Libere Curtici Arad oferă tuturor investitorilor condiţiile optime pentru iniţierea unei afaceri: locaţie favorabilă, infrastructură dezvoltată, consultanţă economică şi juridică, tarife avantajoase.

Trecut

Prezent

  {-- not something to be proud of :) --}
 • {-- not something to be proud of :) --} {-- not something to be proud of :) --}
 • {-- not something to be proud of :) --}
 • {-- not something to be proud of :) --}
 • {-- not something to be proud of :) --}
 • {-- not something to be proud of :) --}
 • {-- not something to be proud of :) --}
 • {-- not something to be proud of :) --}
 • {-- not something to be proud of :) --}
 • {-- not something to be proud of :) --}