COMUNICAT DE PRESĂ

În urma procedurii de selecție pentru funcția de Director General desfășurată  la nivelul R.A. Administrația Zonei Libere Curtici Arad  în perioada aprilie – iulie 2022,  în conformitate cu prevederile O.U.G. nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a intreprinderilor publice, actualizată, a fost selectat dl. Ioan Dascălu care a fost numit  în funcția de Director General prin Hotărârea Consiliului de Administrație nr.237/22.07.2022.
Consiliul de Administrație al R.A. Administrația Zonei Libere Curtici Arad a decis numirea dl. Ioan Dascălu în funcția de Director General de la data de 24.07.2022 până la data de 24.09.2025 și a aprobat delegarea conducerii executive către dl. Ioan Dascălu -Director General.
Menționăm că în perioada 24.09.2021-23.07.2022, dl. Ioan Dascălu a îndeplinit funcția de Director General provizoriu al R.A. Administrația Zonei Libere Curtici Arad.
Dl. Ioan Dascălu are o experiență profesională de peste 25 de ani, în care a ocupat diverse funcții de execuție și de conducere în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, atât în țară cât și în misiuni internaționale, dintre care amintim: Șef al Serviciului de Combatere a Crimei Organizate și Antidrog Arad, Șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad, Inspector șef al Inspectoratului de Poliție al Județului  Timiș, Secretar de Stat-Șef al Departamentului Ordine și Siguranță Publică în cadrul M.A.I., Director al Oficiului Național pentru Protecția Martorilor.
De asemenea, dl. Ioan Dascălu a activat timp de 8 ani ca și diplomat în cadrul Ambasadei României la Londra, deținând funcția de Atașat de afaceri interne în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.
Dl. Ioan Dascălu este licențiat al Institului Politehnic ”Traian Vuia” din Timișoara, Facultatea de Hidrotehnică,  obținând diploma de inginer și al Universității ”Aurel Vlaicu” din Arad, Facultatea de Științe Economice, cu diploma de economist.
De-a lungul carierei, dl. Ioan Dascălu a urmat și absolvit diverse specializări la nivel international, dintre care menționăm: FBINA – Federal Bureau of Investigation National Academy din Quantico, Virginia, USA;  Pointman Leadership Institute, Hume Lake, California, USA; ILEA – International Law Enforcement Academy, Budapesta, Ungaria; Centrul European pentru Studii de Securitate George C Marshall din Garmisch-Panterkirchen , Germania.